SEO uyumlu içerik uzunluğu, web sitelerin dikkat etmesi gereken önemli noktalardan biridir. Dijitalleşmenin giderek artış gösterdiği bu dönemde web siteleri, internetin yüzü haline gelmiştir. Bu web sitelerindeki içeriklerin görülmesi için Google gibi arama motorlarının belirli kriterler vardır ve bu kriterlere uygun olarak içeriklerin düzenlenmesi gerekiyor. SEO, arama motorlarında yapılan arama sonuçlarında ilk sıralarda listelenmek için yapılan çalışmalardır ve içerikler kadar uzunluğu da önemlidir.
Kullanıcılara sunulan içeriklerin yeterli bilgi düzeyinde olabilmesi ve merak edilen her şeye yer verebilmesi gerekir. İçerik uzunluğu ise web sitelerin türü ve bulunulan sektöre göre farklılık gösteren bir konudur. Bu noktada içeriklerin en az 300 kelime ve en fazla 2000 kelime yazılması gerekir. Fazla kelime kullanmak için yazıları gereğinden uzun tutmak ise aynı şeyleri tekrar etmeye neden olabilir. Bu durum da okuyucuları farklı sitelere yönlendirecektir. Önerilen içerik uzunluğu ise 400 ila 600 kelime uzunluğunda olması tavsiye ediliyor.
Google arama motorlarında öne çıkmak için içerikler oldukça önemlidir. SEO uyumlu içeriklerde yazım kuralları göz önüne alınmalıdır. Yazılan tüm içeriklerde imla ve dil kurallarına dikkat edilmelidir. Ardından, içeriklerin daha ilgi çekici olması için anlam bütünlüğüne de dikkat edilmelidir. Sonuç bölümünde ise CTA metinler kullanılarak web site içeriklerde veya ekstra bilgilere ulaşılmasını hedefleyebilirsiniz.
SEO uyumlu içerik ve başlıkların özgün olması da önemlidir. Kullanıcıların hangi kelimelerle içeriğe ulaşmasını isterseniz anahtar kelime stratejinizi de ona göre oluşturabilir ve hedeflemelerinizi en doğru şekilde yaparak trafiğinizi de arttırabilirsiniz.
SEO kurallarına uygun şekilde içerik üretimi yapılırken yazı düzeni göz ardı edilmemelidir. Temel yazı düzeni içinde SEO kuralları da eklenmelidir. Yazı düzeninde dikkat edilecek şeyler içinde, anlam bütünlüğü, dil bilgisi, paragraf uzunluğu olmaktadır. SEO uyumlu makale hazırlarken anahtar kelimelerin yanı sıra alt kelimelerde seçilmelidir. Bu kelimeleri de en fazla aranan kelimeler arasından tercih edebilirsiniz.
Alt başlık yazarken seçtiğiniz anahtar kelimeleri içermesine dikkat etmelisiniz. Sizler de alanında uzman SEO uzmanları ile çalışmak, markanıza değer katacak SEO stratejileri geliştirmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz.
Meta açıklamalar yani meta description, Google’ın arama sonuçlarında başlıkların altında göstermek için kullanılan içeriğin bir özeti olmaktadır. Meta uzunluğu ise ortalama 155 ila 160 karakter arasında olmak durumundadır. Meta açıklamalar, makalelerin ne hakkında olduğunu açıklamalıdır. Aynı zamanda hedef anahtar kelimeleri de içermelidir. SEO uyumlu makale örneği ve meta içerikleri incelenerek içerik hazırlama konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Okuyucuları içeriğinize tıklamaya teşvik etmek adına çekici ve bilgilendirici meta etiketleri uygulanabilir.